Prva topografska karta Nacionalnog parka Una

Riječ je o općoj topografskoj karti Nacionalnog parka Una izrađenoj u mjerilu 1:100.000

28.12.2022.
u 21:11

Predstavnici Javnog poduzeća "Nacionalni park Una" prezentirali su prvu vlastitu topografsku kartu koja je izrađena uz pomoć domaće tvrtke Adverto media.

- Ovo je prva topografska karta cijelog područja Nacionalnog parka Una od 19.800 ha, ali i s kontakt-zonama. To je još jedan korak naprijed u planiranju, odnosno realizaciji naših programskih ciljeva. Poslužit će kao osnova svim planerima, urbanistima i svima onima koji se bave urbanim planiranjem i izradom regulacijskih urbanističkih planova, posebno za naše interesno područje Nacionalnog parka Una. Vjerujem da će itekako biti od pomoći i našim posjetiteljima i turistima - kaže direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

Riječ je o općoj topografskoj karti koja je izrađena u mjerilu 1:100.000.

- Karta će zapravo biti podloga za sve ostale aktivnosti vezane uz informativne sadržaje u Nacionalnom parku. Ima višestruki značaj. Uključit će određene toponime koji se nalaze u samom području, gdje ćemo prvi put na jednom mjestu imati sve sadržaje koji se tiču Nacionalnog parka Una. Koristi će, između ostalih, imati i hotelijeri i ugostitelji jer će izuzetna karta biti na raspolaganju svim njihovim gostima - kazao je vlasnik i direktor tvrtke Adverto media u Bihaću Orhan Midžić. Karta će pomoći za izradu biciklističkih staza u samom Nacionalnom parku Una.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije