branitelji i invalidi

Revizori za tri mjeseca prekontrolirali 6.939 predmeta

19.05.2017.
u 18:38

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje 1. siječnja - 31. ožujka 2017. godine, koja će biti dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH, uredima MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu i objavljena na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ovo ministarstvo i Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja su zaduženi da i dalje poduzmaju organizacijske i sve druge radnje i mjere iz svoje nadležnosti s ciljem dostizanja planiranih brojčanih parametara iz Dinamičkog plana kontrole zakonitosti korištenja prava za 2017. godinu.

U informaciji je navedeno da su revizorski timovi u prvom tromjesečju 2017. godine postupak kontrole okončali u ukupno 6.939 predmeta. Od tog broja 1.033 su predmeti korisnika prava na osobnu invalidninu, 2.662 korisnika obiteljske invalidnine, 2.693 onih koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima, 551 predmet korisnika prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu dodijeljenog najvišeg ratnog priznanja ili odlikovanja.

U 1.030 predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje uvjerenja na Obrascu FMB 1, a u tri predmeta nalogom za izdavanje uvjerenja na Obrascu FMB 2,

U 2.662 predmeta korisnika prava na obiteljsku invalidninu postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje uvjerenja na Obrascu FMB 1, u 2.693 predmeta korisnika koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima nalogom za izdavanje uvjerenja na Obrascu FMB 1 i u 551 predmetu korisnika prava na mjesečni novčani dodatak nalogom za izdavanje uvjerenja na Obrascu FMB 1,  priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?