Govedarica:

Revizija tužbe dovest će do hladnog političkog rata na nivou BiH

sdff
Foto: FENA
08.02.2017.
u 12:20

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi kako će doći do „neke vrste hladnog političkog rata“ u odnosima vladajuće koalicije na nivou BiH, ukoliko bude pokrenuta revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocid.

Ponovio je da će SDS, zajedno s drugim strankama Saveza za promjene, u slučaju revizije tužbe, otvoriti novo poglavlje odnosa u institucijama BiH, i u Vijeću ministara BiH i parlamentranoj skupštini BiH.

- Nema sumnje da će doći do novog poglavlja odnosa i do 'hladnog političkog rata' u institucijama BiH – rekao je on i dodao da će SDS u slučaju revizije redefinirati odnose u Vijeću ministara, u suradnji s stranakama Saveza za promjene.

Osvrćući se na opredjeljenje lidera SDA-a Bakira Izetbegovića da treba da se pokrene revizija tužbe, Govedarica je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ustvrdio da Izetbegović „zloupotreblja poziciju člana Predsjedništva BiH, a time i kompletnu BiH, jer iza takve odluke ne stoji Predsjedništvo BiH, kao koletivni organ“.

- I ptice na grani znaju da nema nikakvih novih činjenica i da ih je i bilo sigurno bi agent pred Međunarodnim sudom pravde Sakib Softić ranije reagirao i ne bi čekao do veljače ove godine – ustvrdio je Govedarica.

Tvrdi da zabrinjava Izetbegovićeva izjava da je svjestan da, eventualno pokretanje tužbe, može da dovede do najveće krize od potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije