Ivica Dačić

Revizija dolijeva ulje na vatru u odnosima između naroda u BiH

Ivica Dačić
19.02.2017.
u 19:20

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da najava revizije presude protiv Srbije nije inicijativa BiH, već privatna tužba bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koja će ozbiljno narušiti odnose Srbije i BiH.

"To je tužba jednog člana Predsjedništva BIH, ne jednog entiteta ili BiH. To je privatni politički angažman Bakira Izetbegovića i točka", rekao je Dačić, javlja Tanjug. 

Dačić je istaknuo da se najavom revizije dolijeva ulje na vatru u odnosima između naroda u BiH, kao i u cijeloj regiji, da će time ozbiljno biti narušeni odnosi Srbije i BiH, kao i ustavni ustroj BiH.

"Za to nema suštinskih razloga, jer svaki zahjtev za reviziju je novi postupak, a da bi se pokrenuo postupak, potrebna je nova odluka Predsjedništva BiH i to samo u situaciji ako ste u međuvremenu saznali za nove dokaze", rekao je Dačić.

On očekuje da Međunarodni sud pravde odbaci kao neosnovan zahtjev za reviziju presude protiv Srbije po tužbi BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?