Mostar

Renovirana Fejićeva će zablistati do početka sezone

04.01.2017.
u 10:00

Na nekoliko lokacija u Mostaru u tijeku su radovi na rekonstrukciji prometnica, ulica, nogostupa i slično. Opsežni radovi na rekonstrukciji i uređenju Ulice braće Fejić nastavljaju se nakon blagdana koji su za nama, piše Večernji list BiH.

Dvije vrste radova

Zbog različitih izvora financiranja (proračun grada Mostara, dokument okvirnoga proračuna za razdoblje od 2015. do 2017., Vlada FBiH - sredstava GSM licencije i Fond za zaštitu okoliša FBiH), radovi na rekonstrukciji Ulice braće Fejić (etapa 3) razdvojeni su po vrsti na dva ugovora - rekonstrukcija podzemne infrastrukture u Ulici braće Fejić i rekonstrukcija partera i uličnoga mobilijara u Ulici braće Fejić, sve prema izvedbenom projektu koji je izradila tvrtka G. D. Bišina d.o.o. Mostar projektni ured ARHI Plus. Izvođač radova na dijelu rekonstrukcije partera i uličnoga mobilijara je JV HP Investing d.o.o. Mostar i Građevinar Fajić d.o.o. Mostar, dok je izvođač radova na dijelu rekonstrukcije podzemne infrastrukture Amitea d.o.o. Mostar. Nadzor su tvrtke Interprojekt d.o.o. Mostar i “Vodovod” društvo za vodovod i kanalizaciju d.o.o. Mostar. U ovoj etapi izvodit će se radovi na relaciji od Male tepe do Solakovića sokaka.

Vrijednost ugovorenih radova je sljedeća: rekonstrukcija partera i uličnoga mobilijara u Ulici braće Fejić u Mostaru - etapa 3 - 2,209.323,73 KM (s PDV-om), te rekonstrukcija podzemne infrastrukture u Ulici braće Fejić - etapa 3 - 978.163,98 KM (s PDV-om).

Ugovorom je definirano da radovi na rekonstrukciji podzemne infrastrukture budu okončani do kraja siječnja 2017., a početkom siječnja počeli su radovi na rekonstrukciji partera i uličnoga mobilijara. Radovi će biti okončani do početka turističke sezone.

Spremni za turističku sezonu

Kažimo i da radovi na deniveliranju pješačkog prijelaza u naselju Zalik nisu realizirani zbog neriješenih imovinskih odnosa. Ugovorom je definirano da je izvođač radova HP Investing d.o.o. Mostar, nadzor nad izvođenjem radova povjeren je IGH d.o.o. Mostar, a vrijednost ugovorenih radova je 595.637,11 KM. Sredstva su osigurana u proračunu za 2016. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije