Vijeće ministara BiH

Rekonstrukcija mosta Brčko - Gunja: Troškove će snositi BiH i Hrvatska podjednako

30.03.2022.
u 17:39

Bh. strana će novac za realizaciju ovog projekta osigurati na osnovu Odluke o načinu raspodjele sredstava od dozvola za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog osnova i imenovao izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma s Vladom Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) - Gunja (RH) na M-14.1. (BiH)/DC 214 (RH).

Troškove rekostrukcije mosta BiH i Hrvatska snosit će u jednakim dijelovima po 50%, odnosno BiH će osigurati oko 5 milijuna KM, s obzirom da su ukupni troškovi njegove rekonstrukcije, prema do sada raspoloživim podacima, procijenjeni na oko 10 milijuna KM. Brčko Distrikt BiH je za izradu projektno-tehničke dokumentacije odobrio 1,6 milijuna KM, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Realizacija ovog projekta omogućit će neometani i kontinuirani transport putnika i roba preko ovog mosta.

Bh. strana će novac za realizaciju ovog projekta osigurati na osnovu Odluke o načinu raspodjele sredstava od dozvola za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema, kojom je regulirano da će se 70% sredstava usmjeriti na razvoj prometa u BiH.

Prijedlog osnova bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?