Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Regionalna konferencija “Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera”

23. svibnja 2022. u 15:11 0 komentara 48 prikaza

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjeluje na Regionalnoj konferenciji  “Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera” u Šibeniku. Konferencija se održava u razdoblju od 22. do 24. svibnja 2022. godine u organizaciji  Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i Globalne incijative protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (Global Initiative Against Transnational Organized Crime - GI-TOC).

Konferencija je okupila  ministre pravde iz šest zemalja Jugoistočne Europe, visoke dužnosnike pravosuđa i javne uprave, kao i čelnike antikorupcijskih tijela te visoke predstavnike međunarodnih i regionalnih organizacija civilnoga društva i akademske zajednice koji se bave problematikom korupcije i jačanjem integriteta u javnom sektoru.

Raspravom na Konferenciji želi se potaknuti i unaprijediti regionalna suradnja kroz razmjenu iskustava, znanja kao i predlaganja novih ideja u dosljednom i strateškom sprječavanju korupcije te provedbi antikorupcijskih instrumenata kako bi se postiglo transparentno i odgovorno korištenje i upravljanje svim javnim resursima na dobrobit društva u cjelini.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.