Naslovnica Vijesti

Reforme moraju biti nastavljene bez obzira na predstojeće izbore

09. lipnja 2018. u 12:24 0 komentara 75 prikaza

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sudjeluje na godišnjem sastanku Konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji se danas održava u Splitu u prisustvu ministara financija i guvernera banaka 14 zemalja, te rukovodstva ovih financijskih institucija.

Uvodne riječi o ekonomskim pitanjima i ciljevima za predstojeće razdoblje dali su zamjenik predsjedatelja Grupacije Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyril Muller, te izvršni direktor MMF-a Anthony de Lannoy.

Ministar Bevanda, koji je guverner BiH u MMF-u, susreo se danas s Antohnyem de Lannoyom i razgovaro o aktualnom programu MMF-a koji se provodi u BiH te situaciji nakon drugog pregleda Misije MMF-a.

Sugovornici su se složili da reforme moraju biti nastavljene bez obzira na predstojeće izbore i opću političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru s de Lannoyom ministar Bevanda naglasio je kako očekuje da će prvenstveno zbog intersa BiH biti usvojene izmjene i dopune Zakona o osiguranju depozita BiH, ali i zbog ispunjavanje preuzetih obveza iz programa MMF-a.

Godišnji sastanak Konstituence SB i MMF-a bit će prilika za bilateralne sastanke s ministrima financija Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, kao i zvaničnicima međunarodnih financijskih institucija.

Sasatanku Konstituence nazoči i guverener Centrane banke BiH Senad Softić, priopćeno je iz Mistarstva financija i trezora BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.