Zračna luka Mostar

Redovna linija nakon više godina: Mostar se povezuje s 25 destinacija, povratna karta 110 eura

Zračna luka Mostar
02.05.2023.
u 08:01

„Hoće li ovu liniju koristiti samo poslovni svijet ili turisti – teško je procijeniti. Ono što je meni važno, je da svima osvijestimo da ona postoji - netko će je koristiti iz ovih ili onih razloga“, kaže gradonačelnik Mostara

S mostarske zračne luke se konačno ponovno leti! Sutra će poletjeti prvi avion na prvoj redovitoj liniji nakon višegodišnje pauze. U pitanju je aviolinija Mostar – Zagreb – Mostar, koja prometuje više puta u tjednu. Uprava i gradska vlast najavljuju je kao novu epohu u poslovanju Zračne luke.

Linija Croatia Airlinesa, hrvatske tvrtke koja u mostarskoj zračnoj luci ima vlasnički udio najavljena je kao sasvim opravdana i logična.

„Na 25 destinacija ćete imati tzv. povezani let. I to je bio cilj, povezati Mostar s Europom i svjetskim destinacijama, napraviti networking, kuda će naši ljudi brže i jednostavnije otputovati u Europu, ali i omogućiti našoj dijaspori da kroz iste kanale dođu do Mostara direktno preko Zagreba“, objašnjava Ivan Ljubić, bivši  v.d. direktora Zračne luke Mostar, javlja FTV.

„Hoće li je koristiti samo poslovni svijet ili turisti – teško mi je procijeniti. Ono što je meni važno, da svima osvijestimo da ona postoji - netko će je koristiti iz ovih ili onih razloga“, kaže gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Oni koji u Mostar i Hercegovinu dovode turiste avioliniju ka Zagrebu pozdravljaju. I malo sigurnije od onih koji su je uveli govore kome bi mogla koristiti. Jer potrošiti oko 110 eura na povratnu kartu, koliko košta najjeftinija, nije malo.

„Kad pričamo o odmorima, dijaspori, tu je težište na niskotarifnim kompanijama. Mislim da će prvenstveno ovo biti zanimljivo poslovnim djelatnicima ili iz javnog sektora, u svakom slučaju neka poslovna putovanja i daleke destinacije“, ističe Sanja Kaljužni, voditeljica poslovnice turističke agencije.

Na samoj zračnoj luci i u Gradskoj upravi, ipak, uvjereni su da će linija ka Zagrebu polučiti neku vrstu uspjeha - i da su one statistike iz proteklih mjeseci o svega nekoliko putnika na mostarskoj zračnoj luci prošlost.

Kako navodi Ljubić, mostarska zračna luka je sezonska zračna luka: „Mi nikad nismo imali putnike u zimskom periodu, mi se orijentiramo na ljetni period“.

„Ne mogu ja procijeniti koji broj putnika očekujemo, ali vrlo je važna činjenica u daljnjim pregovorima i pokušajima podizanja prometa na Zračnoj luci imate barem jednu redovitu liniju“, ističe Kordić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?