Limoncello tiramisu:

Recept za fini talijanski desert pun vitamina C koji se topi u ustima

15.11.2020.
u 12:00

No jeste li znali da postoji i „lakša“ osvježavajuća verzija puna vitamina C? Ili barem smo si mi tako opravdali izradu ovog sočnog kolača s dodatkom likera limoncello koje se izrađuje od limuna.

Za limoncello sirup:
240 ml likera limoncello
240 ml vode
100 grama šećera
180 ml svježe iscijeđenog soka limuna

40 piškota

Za mascarpone kremu:
450 grama mascarpone sira
350 grama vrhnja za šlag
150 grama džema od limuna
60 grama šećera u prahu

Priprema:
1. U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi i uz često miješanje dok se šećer ne otopi do kraja.

2. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

3. Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag. Umiješajte u njega šećer u prahu.

4. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascaropne sir s džemom od limuna.

5. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarpone sira i limuna.

6. Umočite pišote u limoncello sirup, te ga položite u vatrostalnu posudu u kojoj ćete pripremiti kolač.

7. Piškote posložite jedan do drugoga u red da u potpunosti prekrite dno posude.

8. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna.

9. Preko smjese ponovo stavite piškote umočene u sirup, te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.

10. Ukrasite kolač s malo limunove korice ako posjedujete organski uzgojene plodove.

11. Stavite kolač u hladnjak na barem šest sati ili preko noći.

12. Poslužite ohlađenog.

 

Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije