Prvenstvena stanka u viteškom premijerligašu

Realizaciju popravljali na test-susretu s Olimpicom

smriko
31.03.2015.
u 11:12

Igrače Viteza tijekom sezone mučila je loša realizacija. Vitez ima solidne napadače, ali momčad je u 18 susreta zabila svega 12 pogodaka

Nakon 18 odigranih kola, premijerligaš Vitez nalazi se na 12. mjestu prvenstvene ljestvice sa samo 17 osvojenih bodova. U težoj situaciji su Radnik s 14, te Zvijezda i Mladost s 13 osvojenih bodova.

Sve utakmice ključne

U nešto boljoj situaciji, ispred Viteza, su Travnik i Drina koji su osvojili po 18, te Slavija i Sloboda s osvojenih 19 bodova. Gusto, stisnuto, i nije teško zaključiti da će se upravo ovih 8 klubova grčevito boriti za bijeg iz opasne zone i ostanak u Premijer ligi. Svojim nogometašima nakon poraza od Širokog Brijega (1:3) trener Miše dao je trodnevni odmor, a u utorak poslijepodne, nakon sastanka i analize utakmice sa Širokobriježanima, nastavilo se s uobičajenim treninzima. - Nema dvojbe, zapali smo u jedan oblik krize, a riječ je, prije svega, o krizi rezultata. Jer, kada sam zbrojio dojmove s utakmice s Olimpicom u Sarajevu (2:0), kada sam u miru detaljno pogledao snimku naše utakmice sa Širokim, jednostavno mi se nameće zaključak da smo mogli, pa i trebali, postići za nas povoljniji rezultat. Ne želim reći kako smo u ovim utakmicama bili bolji, kako smo trebali pobijediti, ali bilo je prilike za bolji rezultat, pa i za iznenađenje. Nažalost, iz naših individualnih, ponekad naivnih i početničkih pogrešaka, primamo golove, a iz dobrih pozicija ne uspijevamo postići gol(ove), kazao je pomalo rezignirani Miše. A upravo su pogoci rak-rana viteških nogometaša, jer postignutih 12 golova u 18 odigranih utakmica više je nego zabrinjavajuće za spomenutu momčad. A u momčadi Miše ima napadače (Smriko, Pinjuh, Basara, Jusufbašić, Vidović…) od golgeterskog “imena i prezimena”, a golova tek na kapaljku. - Na tom ćemo planu morati dodatno raditi, nešto i mijenjati, a iskreno se nadam da će i golovi doći. Jer, stvaramo mi prilike, u polju nismo loši, evo i Smriko je “prekinuo post” i nakon zabrinjavajuće dugog razdoblja zabio je Širokom lijepi pogodak, objasnio je golgeterske i rezultatske probleme Viteza te dodao: - Imamo mi solidnu kvalitetu, dobru kada smo na terenu momčad u onom najpovoljnijem sportskom smislu riječi, kada smo borbeni, igrački solidarni, bez nepotrebnih soliranja, sebičnosti…! Ma nemamo mi Vagnera, pojedinca visoke kvalitete koji može individualno rješavati utakmice. Jaki smo i opasni samo kao kolektiv, zbijenih redova, kada igramo “svi za jednog, jedan za sve”.

Remi s Olimpicom

Miše je također kazao kako će u ovoj stanci raditi dva puta dnevno, ispravljat će uočene pogreške i propuste, traženje novih varijanti i rješenja kako bi se pronašao put iz, navijači se boje, “začarane jednosmjerne ulice”. Proteklog vikenda Vitez je kod kuće ugostio momčad Olimpica. Susret je završen remijem, a rezultat je na koncu bio 2:2. Nova dva pogotka daju nadu u bolju realizaciju ove momčadi. Komentirajući poziciju momčadi na prvenstvenoj ljestvici koja baš i nije zavidna, Miše je na koncu rekao. - Situacija je teška, ali nije i bezizlazna. Međutim, ta pozicija govori da je sve u našim rukama (nogama) i nema razloga ne vjerovati da ćemo znati tu situaciju i poziciju na kojoj se nalazimo i uspješno konkretizirati. Sada, do susreta sa Slavijom, predstoji nam samo rad, rad… i vraćanje poljuljane vjere u vlastite snage, sposobnosti i mogućnosti, što naša momčad, nedvojbeno je, dovoljno ima za izboriti ostanak u Premije ligi. Mi ćemo to i ostvariti - zaključio je na koncu trener Vitežana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije