Herceg s izaslanstvom iz Zadar

Razvitak Zračne luke Mostar temeljni preduvjet snažnijeg razvitka turizma

11.04.2018.
u 11:23

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg susreo se danas s izaslanstvom Županijske gospodarske komore Zadar koje je predvodio predsjednik Dario Jurin. 

Tema susreta, uz ostalo, bila je provedba Strategije EU za Jadransko-jonsku regiju koja se temelji na četiri ključna cilja:  plavi rast, povezivanje regija, kvaliteta okoliša i održivi turizam, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Na poseban način razgovarano je o suradnji na području turizma, osobito povezivanju prepoznatljivih turističkih ponuda HNŽ i Zadarske županije. Istaknuto je kako je jedan od temeljnih preduvjeta snažnijeg razvitka turizma jačanje i razvitak Zračne luke Mostar, te uvođenje većeg broja niskotarifnih letova. Istaknute su i  značajne mogućnosti suradnje u sklopu vjerskoga turizma.

Sudionici razgovora složili su se kako je nastavak suradnje potrebno osigurati kroz održavanje niza tematskih sastanaka na kojima će, uz sudjelovanje relevantnih dionika, biti prezentirani prirodni, tehnološki i ostali kapaciteti dvije županije. Također, naglasili su kako je potrebno snažnije povezati institucije koje promoviraju gospodarske kapacitete te na taj način olakšati razmjenu znanja, iskustava i suradnju poslovnih subjekata.  

Na sastanku su, također, bili nazočni Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, Denis Ikić, direktor i Mario Živković, savjetnik Županijske gospodarske komore Zadar i Ivica Katić, pročelnik za gospodarstvo Grada Zadra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?