povjerenstvo

Razmotrena aktualna pitanja iz NATO integracijskog procesa BiH

NATO
16.09.2016.
u 16:00

Na 6. Sjednici Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, održanoj jučer u Sarajevu pod predsjedanjem predsjedatelja Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH i zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića, razmotrena su aktualna pitanja iz NATO integracijskog procesa BiH, s posebnim osvrtom na trenutne aktivnosti u vezi s izradom dokumenta "Pregled obrane", kojim će biti definirana buduća struktura Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je i o obvezama bh. institucija u pogledu organizacije predstojećeg radnog sastanka u listopadu s predstavnicima Glavnog stožera NATO iz Bruxellesa, tijekom kojeg će biti raspravljano o implementaciji planiranih obveza iz Individualnog partnerskog akcijskog plana za razdoblje rujan 2015. - rujan 2016., kao trenutno ključnog mehanizma suradnje BiH - NATO.  

Također su razmotrene aktivnosti na izradi odgovora na NATO Upitnik iz Procesa planiranja i revizije za ovu godinu, kojim se daje presjek stanja u obrambenim institucijama i strukturama BiH.

Povjerenstvo je razmotrilo i informaciju o trenutnom statusu NATO komunikacijske strategije BiH i njene realizacije, kao i budućih obveza u ovoj oblasti, a razgovarano je i o organizaciji međunarodne vježbe odgovora na katastrofe u BiH, koja je planirana za narednu godinu.

Vijeće ministara BiH je na 73. sjednici održanoj 15. rujna donijelo Odluku o dopunama odluke o formiranju Povjerenstva, kojom su imenovani novi članovi iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Ministarstva odbrane, Ministarstva komunikacija i prometa i Ministarstva civilnih poslova BiH, čime je omogućen rad Povjerenstva u punom kapacitetu, priopćeno je iz MVPBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?