Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Razgovori o izmjenama i dopunama Izbornog zakona do kraja lipnja prioritet svih parlamentaraca

10. lipnja 2021. u 11:54 1 komentara 386 prikaza

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH i HNS-a izvršne i zakonodavne vlasti državne razine. 
Razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji, aktivnostima i odnosu zakonodavne i izvršne vlasti.

Predsjednik dr. Čović informirao je dužnosnike o održanom ovotjednom bilateralnom sastanku predstavnika HDZ-a BiH i SNSD-a.

Potvrđeno je kako su predstavnici hrvatskog naroda okupljeni u klubu HNS-a i HDZ-a BiH u PS BiH ustrajni u namjeri da razgovori o izmjenama i dopunama Izbornog zakona do kraja lipnja budu prioritet svih parlamentaraca s obzirom na postavljene vremenske okvire kroz rad međuresorne radne skupine. 

Rad međuresorne radne skupine fokusiran je na 14 prioriteta Europske komisije i njihova uloga ima ključnu važnost za europski put. Radi se o ključnim točkama koje imaju širi okvir usklađivanja svih normi u skladu s europskim standardima i vrijednostima koje se moraju implementirati.

 | Autor :

  • lokve:

    Vijeće Evrope zabrinuto zbog neprovedbe presude Sejdić-Finci zatim elektronsko glasanje onemogućavanje krađe sve to treba zajedno sa načinom izbora predsjedništva i domom naroda