Saša Magazinović i Senad Šepić

Razgovor s novoimenovanim ambasadorom BiH pri savjetu Europe

spahic
PSBiH
23.11.2015.
u 13:53

Predsjedavajući i član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Europe (PSSE) Senad Šepić i Saša Magazinović razgovarali su u Sarajevu s novoimenovanim stalnim predstavnikom BiH pri Savjetu Europe veleposlanikom Predragom Grgićem.

Tokom radno-konzultativnog sastanka zajednički je ocijenjeno da je šestomjesečno predsjedavanje BiH Komitetom ministara Savjeta Europe bilo izuzetno uspješno, čemu je, kako je naglašeno, značajan doprinos dalo i Stalno predstavništvo BiH pri Savjetu Europe.

Prema ocjeni članova Delegacije PSBiH u PSSE, BiH period šestomjesečnog predsjedavanja Komitetom ministara Savjeta Europe iskoristila je kako bi od zemlje objekta postala zemlja subjekt u međunarodnim odnosima.

Članovi Delegacije PSBiH u PSSE poželjeli su sreću i uspješan mandat veleposlaniku Grgiću, ističući da treba nastaviti s političkim i diplomatskim aktivnostima koje bi i u narednom periodu doprinijele jačanju interesa BiH u Savjetu Europe i drugim međunarodnim organizacijama, u kojima naša država ima status punopravne članice.

Ambasador Grgić, koji bi mandat veleposlanika BiH pri Savjetu Europe u Strazburu trebalo da preuzme sredinom prosinca ove godine, rekao je da će biti na raspolaganju svim zvaničnicima BiH i izrazio očekivanje da će se nastaviti dobra suradnja Stalnog predstavništva BiH pri Savjetu Europe sa članovima Delegacije PSBiH u PSSE, obavijestio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?