VJEČNO PITANJE

Razbijamo jedan od najvećih mitova o vagini: Kako seks utječe na njezinu veličinu?

intima
Thinkstock
18.03.2017.
u 20:51

Mnogi se pitaju postaje li vagina 'uža' ako se žena dugo ne seksa

Mnogi misle kako veličina vagine ovisi o tome koliko se često žena seksa. No, svi oni koji tako misle grdno se varaju. Žene koje se ne seksaju često nemaju 'usku' vaginu, a niti one koje to rade redovito ili pak imaju obdarenije partnere ne znači da imaju veliku, odnosno široku vaginu. 

– Mnogi ljudi krivo misle da žene koje se dugo ne seksaju imaju užu vaginu dok one koje često imaju odnose imaju veću vaginu, odnosno rodnicu, no to je potpuna zabluda – kaže ginekologinja Jennifer Wider. 

Razlog tome je zato što su mišići rodnice elastični. 

– Oni se rašire tijekom odnosa, ali isto tako se vrate u prirodni oblik nakon seksa, ali i poroda – istaknula je Wider. 

No, vagina se u životu žene mijenja, ali, ne zbog seksa. 

Prvi put se oblik vagine promijeni kada žena rodi dijete. Ponekad je potrebno i do šest mjeseci da se mišići rodnice vrate u svoj normalni položaj, ali ipak se vrate i ne ostanu rašireni kako mnogi misle. 

Vagina se mijenja stoga jedino kada žena postane starija jer se tada razina ženskih hormona znatno smanjuje i vaginalni mišići postaju sve elastičniji pa zbog toga vagina i bude veća. No žene u poznim godinama koje žele zadržati 'veličinu' svoje vagine i to mogu ublažiti Kegleovim vježbama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?