ODBIJENA ŽALBA TUŽITELJSTVA

Ratko Mladić nije proglašen krivim za genocid u Prijedoru i još pet općina

08.06.2021.
u 16:50

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu donio je konačnu presudu da Ratko Mladić nije kriv za genocid u šest općina u Bosni i Hercegovini, dok je za ostalih 10 točaka kriv.

Sudsko vijeće danas je donijelo drugostupanjsku, odnosno pravomoćnu odluku kojom je bivši zapovjednik Glavnog stožera Vojske RS-a Ratko Mladić oslobođen krivnjee u prvoj točki optužnice, odnosno za genocid u šest bh. općina i to u Foči, Vlasenici, Ključu, Sanskom Mostu, Kotor Varoši i Prijedoru.

U prvostupanjskoj presudi Sudsko vijeće Haškog tribunala iznijelo je u zaključku presudu Ratku Mladiću da genocid nije počinjen u šest bosanskohercegovačkih općina jer je "ubijena relativno mala skupina Bošnjaka".

Navedeno je da su u ovom slučaju zaštićene skupine bile bosanski muslimani i Hrvati te da je Vijeće konstatiralo da je veliki broj njih bio izvrgnut ubijanju i teškim ozljedama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?