Eurowings sletio u Mostar

Raspudić: Podržite ovu liniju

17.05.2018.
u 10:00

Redovita zračna linija Düsseldorf - Mostar otvorena je jučer slijetanjem prvog zrakoplova njemačkog avioprijevoznika Eurowings u mostarsku Zračnu luku. Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić zahvalio je predstavnicima županijske i gradske vlasti na dosadašnjoj pomoći jer, kako je kazao, da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove linije, piše Večernji list BiH.

Zamolio je građane Mostara, Hercegovine i BiH da podrže ovu liniju, tako što će putovati i koristiti je.

Mostar bio u drugom planu

Ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić kazao je kako je Zračna luka Mostar do sada bila u drugom planu u odnosu na prometni i zračni trokut Sarajevo – Dubrovnik - Split. - Međutim, kako je promet putnika u tim trima zračnim lukama velik, Zračna luka Mostar tu traži svoju priliku - zaključio je Krasić. Po njegovim riječima, Zračna luka Mostar idealan je primjer kako u prijevoznoj infrastrukturi izvršiti kombinirani prijevoz bez obzira radi li se o prijevozu putnika i roba. Predstavnik Eurowingsa Michael Schaub zahvalio je svima koji su bili potpora za početak ovih letova, kazavši da je to sada Düsseldorf – Mostar, a da će za nekoliko dana biti let na relaciji Stuttgart – Mostar.

- Putovanje je bilo uspješno. Putnici su bili zadovoljni i oduševljeni Mostarom i dočekom - istaknuo je Schaub te izrazio nadu da će uspješna suradnja i dalje biti nastavljena. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je siguran da će ovo doprinijeti boljoj ekonomskoj situaciji u gradu i županiji te na taj način osigurati svjetliju budućnost na ovim prostorima. - Ovo je jedan novi početak, nova era turističkog razvoja Mostara i Hercegovine. Siguran sam da će ovo doprinijeti i ostanku mladih ljudi – istaknuo je Bešlić.

Važnost suradnje vlasti

Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg ustvrdio je kako je realiziran jedan izvrstan projekt koji je rezultat sinergije vlasti, građana i medija.

- Ove godine postigli smo sporazum s Gradom i Zračnom lukom Mostar o subvencioniranju troškova dolaska niskotarifne kompanije Eurowings - kazao je Herceg. Podsjetio je kako su za tu svrhu u protekloj godini iz županijskog proračuna izdvojili 300 tisuća KM, a ove godine 500 tisuća, dok će za razdoblje 2019.- 2023. izdvojiti dodatna sredstva. Rekao je da su ovi projekti od velike važnosti za razvoj gospodarstva.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije