Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Ramić u Turskoj predstavlja razvojne projekte Vlade FBiH

Ramić
30.12.2016.
u 11:15

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravi u četverodnevnoj radnoj posjeti Turskoj, gdje će se na poziv generalnog konzula Bosne i Hercegovine Begana Muhića, sastati s predstavnicima institucija, te zainteresiranim donatorima i investitorima.

Kako je ministar Ramić kazao, u okviru ove posjete predstavit će razvojne projekte Vlade Federacije BiH, te razgovarati o novim mogućnostima ulaganja, a poseban fokus bit će stavljen na prilike za samozapošljavanje, mali i srednji biznis te poljoprivredu.

Ministar Ramić posjetio je Ankaru i Istanbul, gdje je govorio o realiziranim programima koje je podržala Republika Turska te je izrazio nadu da će biti nastavljena realizacija mjera potpore, koje osnažuju povratničke zajednice poput aranžmana sa uvozom mesa.

Najavio je i nastavak rada na povezivanju s prijateljskim narodom Turske, priopćeno je danas iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije