Uskopaljsko skijalište

Raduša omiljeno odredište domaćih i inozemnih posjetitelja

05.03.2018.
u 08:10

Općina Gornji Vakuf - Uskoplje raspolaže brojnim turističkim draguljima, među kojima posebnu pozornost ljubitelja skijanja privlači moderno skijalište na planini Raduša, koje je od grada udaljeno oko šesnaest kilometara.

Pola metra snijega

- Sezona skijanja ovdje je počela sredinom siječnja i nadamo se kako će potrajati dok god bude snijega, koji je trenutačno visok pola, a na višoj nadmorskoj visini i do jednoga metra - kazao je za Fenu voditelj Ski-centra “Raduša” Mario Šipić.

Dodaje kako su, zbog nepostojanja topova za umjetno osnježavanje staza, ski-liftovi u funkciji i ove zime samo vikendom, odnosno u dane kada se i bilježi najveća posjećenost gostiju iz Republike Hrvatske, većinom iz Splita koji je od tog skijališta udaljen oko 166 kilometara.

- Česti gosti Ski-centra “Raduša” također su žitelji Dubrovnika, Zadra i drugih dalmatinskih mjesta, ali i nekih gradova u BiH, kao što su Mostar, Banja Luka i Sarajevo - naglasio je.

Uz uređene staze za skijanje, dvosjed, vučnice i besplatni ski-lift za najmlađe, ovaj centar svim zainteresiranim posjetiteljima nudi smještaj u motelu Pegasus, usluge obližnjeg restorana te neke druge sadržaje. U Ski-centru “Raduša” u ponudi posjetiteljima je motel s 11 višekrevetnih soba za smještaj oko 50 osoba, restoran s 200 sjedećih mjesta, restoran smješten na 1800 metara nadmorske visine te ski-karte po cijeni od 25 KM. Šipić dodaje kako su cijene prilagođene svim gostima te da, u odnosu na ponudu, ni ski-karte nisu preskupe.

- Zadovoljni smo sezonom i nadamo se kako će biti bolja od prošle. Želja nam je da sadašnji izgled staza za skijanje potraje još koji vikend jer je otvaranje skijališta kasnilo zbog nedostatka snijega i općenito loših vremenskih uvjeta - kazao je.

Makadamska cesta

Ističe kako do Ski-centra vodi makadamska cesta, čije je asfaltiranje počelo u 2017. godini, te kako je u planu da se te aktivnosti nastave ove godine, za što su dijelom osigurana sredstva u općinskom proračunu.

- Cesta je uvijek prohodna za vozila, tako da do skijališta nije teško doći. Naravno, uz zimske gume i ostalu opremu koja je potrebna kada idemo na planinu - poručio je Šipić koji na koncu ističe potporu Općine Gornji Vakuf - Uskoplje, dok Županijsko ministarstvo u posljednjih nekoliko godina nije izdvojilo veća sredstva za taj ski-centar.

- U planu nam je u budućnosti izgraditi hotele i vikendice, kao i jezero za topove i rasvjetu za noćno skijanje - dodao je Šipić. Domaćine u Ski-centru “Raduša” raduje činjenica što je broj gostiju na vikend-skijalištu iz godine u godinu veći te se nadaju kako će proširenjem ponude i razvojem infrastrukture posjetiteljima otvoriti vrata tijekom cijeloga tjedna, a ne samo vikendom, kada su u funkciji skijališta.

U odnosu na ostale bosanskohercegovačke ski-centre, s puno većom tradicijom i neusporedivo većim brojem gostiju, Raduša predstavlja dašak zimskog turizma Europe. Skijanje na Raduši višestruko je jeftinije, a jednako kvalitetno kao na poznatim austrijskim skijalištima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije