Kiseljak zavijen u crno

Radost bijelog Božića preplavila je tuga zbog dviju preranih smrti

28.12.2020.
u 17:56

Iako im je snježni pokrivač donio bijeli Božić kakav su priželjkivali, u domove i srca mnogih Kiseljačana ovog Božića uvukla se golema tuga, piše Večernji list BiH.

Nakon što je nedavno od posljedica zaraze koronavirusom preminuo dr. Pero Lovrić, u ovom kraju omiljeni liječnik, njegovi kolege ovih dana opraštaju se od još jedne zaposlenice Doma zdravlja Kiseljak.

U pitanju je medicinska sestra Dragica Bošnjak koja je radni vijek započet prije rata provela u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a svoj poziv nastavila je obavljati i nakon izbijanja epidemije koronavirusa.

Bitku s koronavirusom nakon višednevnog bolničkog liječenja Dragica Bošnjak izgubila je na sam Božić, u 59. godini života. Dragica Bošnjak majka je dvojice sinova.

Na Božić je u Županijskoj bolnici u Zenici u 39. godini života preminula i Zvjezdana Sučić, rođena Miličević, rodom iz kiseljačkog naselja Gromiljak. Uzrok smrti su komplikacije nakon poroda.

Zvjezdana je, osim novorođenčeta koje nije imalo priliku osjetiti majčinu toplinu i ljubav, majka i dvije četverogodišnje blizanke.

Tri malene sestre na Božić 2020. godine izgubile su majku, mladu ženu vedre naravi, omiljenu među brojnim prijateljima i poznanicima, u Kiseljaku, Sarajevu, Zenici i svim drugim mjestima s kojima je bila vezana rođenjem, školovanjem, poslom i udajom.

Ovom užasnom tragedijom 2020. godina samo je potvrdila epitet jedne od najtežih poslijeratnih godina u kojoj je Kiseljak ostao bez svojih velikana, medicinara, ali i mladih ljudi, među kojima je najtragičnija smrt Zvjezdane Sučić, majke troje djece.

Obje žene koje su, svaka na svoj način, bile omiljene u Kiseljaku, bit će pokopane danas, 28. prosinca, i to Dragica Bošnjak na Gradskom groblju u Kiseljaku, a Zvjezdana Sučić na groblju Podmrakovi u župi Gromiljak.•

Ana Popović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije