zadovoljni uvjetima i primanjima

Radnik iz Indije otkrio koliko zarađuje u BiH: Sve šaljem obitelji

Anel Komar
Printscreen
11.12.2023.
u 08:20

“Ranije sam radio u Omanu i Saudijskoj Arabiji. Razlike su male. U ovoj tvrtki smještaj je dobar. Jedino je hrana u BiH nešto drugačija od one u Indiji. Zaradim oko 500 eura mjesečno i sav iznos šaljem obitelji u Indiju”, kazao je Komar

Zbog odlaska radno sposobnog stanovništva v ećinom u zemlje Europske unije, poslodavci u Bosni i Hercegovini su, sve češće, primorani uvoziti radnu snagu iz inozemstva.

Jedna tvrtka iz Laktaša već godinu dana zapošljava radnike iz daleke Indije koji su jako zadovoljni uvjetima rada i primanjima.

Radnik Anel Komar iz Indije, koji radi u ovoj tvrtki, kaže da je zadovoljan uvjetima.

“Ranije sam radio u Omanu i Saudijskoj Arabiji. Razlike su male. U ovoj tvrtki smještaj je dobar. Jedino je hrana u BiH nešto drugačija od one u Indiji. Zaradim oko 500 eura mjesečno i sav iznos šaljem obitelji u Indiju”, kazao je Komar, prenosi Biznisinfo.

Poslodavci do inozemne radne snage dolaze posredstvom domaćih agencija.

“Pošaljemo našu ponudu, a oni odluče tko pristaje na tu ponudu, traže li više, dobijemo video kako oni rade, na osnovu toga izaberemo”, kazala je Ivana Kresojević, zamjenica direktora tvrtke Bepro.

Ona dodaje kako bh. radnici koji su na birou ne žele doći tu raditi, tako da je tvrtka već u procesu dovođenja treće grupe radnika iz Indije.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije