štrajk

Radnici Željeznica RS blokirali prugu u Banjoj Luci

dfssdf
Foto: VL FOTO
20.03.2017.
u 14:50

Radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu i veći broj njihovih kolega koji im daju podršku, blokirali su danas prugu u Banjoj Luci.

Nezadovolji materijalnim statusom u 14.00 sati su sjeli na prugu, ispred teretnog vlaka.

Pet dana u krugu Željezničke stanice u Banjoj Luci u štrajku glađu je bilo više radnika ovog javnog preduzeća, ali nitko od uprave i Vlade nije ih do danas  pozvao na razgovore.

Štrajkačima se danas pridružilo još oko 200 njihovih radnih kolega i građana, a u 14.00 sati nezadovoljni meterijalnim statusom odlučili su da izađu na prugu i tijelima blokiraju prolazak vlakova.

Odbili su ponudu menadžmenta da im danas bude isplaćen topli obrok i prijevoz za januar i februar, a plaća za veljaču do kraja tjedna.

I potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović pozvao je danas radnike Željeznica RS da prekinu štrajk glađu te obećao da će u ovog tjedna biti isplaćene  naknade za topli obrok i prijevoz zaposlenim u tom preduzeću.

Navodeći da će Vlada i danas razmatrati na koji način će dalje rješavati pitanje restrukturiranja Željeznica RS, istakao je da smatra „strašno dramatičnim da i jedan čovjek ugrožava svoje zdravlje štrajkujući glađu“.

Radnicima se duguje 13 naknada za regres i 14 za topli obrok. Posljednju  plaću su dobili za siječanj ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije