Prijedor

Radnica prisvojila novac korisnika usluga Doma za stare i bolesne

05.05.2021.
u 12:12

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor Izvješće o krivičnom djelu protiv LJ.M. iz Novog Grada koja se tereti da je, kao ovlašteni administrativni radnik Ustanove socijalne zaštite Dom za stare i bolesne osobe u Prijedoru, od studenog 2019. do veljače ove godine, protupravno prisvojila oko 37.610 KM.

Radi se o novcu koji su, korisnici usluga Doma odnosno njihovi srodnici, plaćali za smještaj i medicinsku skrb i trebalo je da bude uplaćen na žiro račun te ustanove.

- Osumnjičena osoba je sačinjavala i potpisivala dvostruke račune na ime korištenja smještaja i dodatnih usluga u Domu. Račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavala je knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavala strankama i naplaćivala, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen po osnovu tih računa.

Knjigovođi također nije prijavljivala ni boravak pojedinih korisnika Doma, za koje je sačinjavala ugovore i naplaćivala mjesečne iznose za korištenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske skrbi.

Kako u saopćenju za javnost navodi MUP RS, na taj način osumnjičena osoba protupravno je prisvojila oko 37.610 KM, za koliko je oštetila Ustanovu socijalne zaštite Dom za stare i bolesne osobe u Prijedoru.

Izvješće o krivičnom djelu protiv LJ.M. iz Novog Grada podneseno je zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo 'Pronevjera' u stjecaju sa krivičnim djelima, 'Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti', 'Povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo falsificiranje ili uništavanje' i 'Falsificiranje isprave'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije