vrijedne investicije u gospodarstvu

Radna mjesta i razvoj - u Živinicama niče nova suvremena tvornica

12.07.2023.
u 08:00

Selimović navodi kako su višemilijunske investicije od velikog značaja za Živinice, Tuzlansku županiju, kao i za Bosnu i Hercegovinu

U Živinicama se u ovom trenutku, među ostalim, realiziraju vrijedne investicije u gospodarstvu koje će donijeti nova radna mjesta.

Lider u oblasti proizvodnje limenih krovova i fasada u BiH kompanija Disk d. o. o. Živinice, koja je ujedno među liderima i u regiji po prodaji lima u roli, nastavlja nizati poslovne uspjehe te planira završetak dviju kapitalnih investicija do kraja 2023. godine. Riječ je o višemilijunskim projektima izgradnje modernog tržnog centra i nove tvornice za proizvodnju termoizolacijskih (sendvič) panela, koje će imati izniman značaj za razvoj ovog kraja i šire. Već u kolovozu očekuju početak proizvodnje termoizolacijskih panela, a do kraja tekuće godine predviđeno je i svečano otvaranje modernog tržnog centra.

- Zadovoljstvo nam je što možemo unijeti vedrine u ovom teškom razdoblju za bh. gospodarstvo i u kolovozu pustiti u rad tvornicu za proizvodnju termoizolacijskih panela, veličine oko 10.000 četvornih metara, a do kraja tekuće godine otvoriti i moderni tržni centar veličine oko 6600 četvornih metara, gdje će biti, kako kažu, “sve na jednom mjestu” i samim time ćemo dodatno uljepšati i doprinijeti izgradnji Živinica - kazao je za Poslovne novine Mirza Selimović, direktor marketinga.

On je kazao kako smatra da su ove dvije višemilijunske investicije od velikog značaja za Živinice, Tuzlansku županiju, kao i za Bosnu i Hercegovinu jer će omogućiti napredak gospodarstva na svim razinama, otvaranje novih radnih mjesta i približavanje europskim standardima. - Ova dva projekta, na koja smo iznimno ponosni, predstavljat će značajnu prekretnicu u odnosu na dosadašnje poslovanje naše kompanije i pružit će nam niz mogućnosti za stvaranje boljih uvjeta rada, povećanje zapošljavanja i povećanje osobnih dohodaka. Cilj nam je termoizolacijske panele plasirati na inozemno tržište i samim time ostvariti bolju komunikaciju i suradnju s europskim zemljama. Također, otvaranje modernog tržnog centra od oko 6600 četvornih metara, s bogatim sadržajem, bit će prava atrakcija na ovim područjima - kazao je Selimović. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?