talijanska investicija

Pyrox planira uložiti 150 milijuna eura u BiH

fipa
06.07.2016.
u 15:58

U svakoj općini gdje se projekt realizira bit će zaposleno 25 radnika, a godišnja dobit u svakoj općini bi trebala iznositi oko milijun eura

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s veleposlanikom Italije u BiH Ruggerom Corriasom o pripremama za veliku talijansku investiciju u BiH koja počinje 19. srpnja u Sarajevu, sastankom između predstavnika talijanske tvrtke Pyrox i predstavnika 60 općina u BiH. 

Talijanska kompanija „Pyrox“ planira ulaganje oko 150 milijuna eura u projekte kogeneracije na drvnu biomasu u BiH. U svakoj općini gdje se projekt realizira bit će zaposleno 25 radnika, a prema biznis-planu godišnja dobit u svakoj općini bi iznosila oko milijun eura.
FIPA i Veleposlanstvo Italije u BiH će pružiti svu potrebnu pomoć i investitorima i općinama s ciljem brže realizacije investicija.

Na sastanku je također bilo riječi o godišnjem poslovnom forumu Centralno - europske inicijative koji će se održati 26. studenog u Sarajevu i koji će okupiti značajan broj investitora iz zemalja članica inicijative, uključujući talijanske investitore, koji su, po riječima veleposlanika, zainteresirani za tekstilnu, drvnu i metalnu industriju BiH, kao i za energetske projekte iz oblasti alternativne energije.

Veleposlanik Corrias je u potpunosti podržao provođenje aktivnosti FIPA-e na realiziranju izravnih posjeta talijanskim investitorima. Agencija je planirala, uz angažman Gospodarske komore Italije, posjetiti do kraja godine zainteresirane tvrtke u Italiji kako bi im predstavila mogućnosti za ulaganje u BiH, priopćeno je iz FIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?