Vikend shopping

Putevi iz RH vode preko granice u Posavinu

'kupovina'
Foto: ''
14.12.2013.
u 09:40

Građani RH s približavanjem blagdana sve češći kupci

Sve manje novca u džepovima građana prisiljava ih na dobro kalkuliranje gdje kupovati. S približavanjem blagdana povećana je uobičajena potrošačka groznica, a osobito je primjetan pojačani dolazak Slavonaca na shopping preko granice. Vikendima svi putevi vode do Bosanske Posavine i graničnih mjesta, Orašja i Domaljevca, gdje je poniklo nekoliko trgovačkih centara. Obišli smo ih i razgovarali s nekoliko građana Hrvatske koji su potrošačku košaricu punili artiklima kupljenim u Orašju. Potvrdili su nam da se isplati, namirnice su jeftinije, dobiju i povrat poreza pa je dolazak postao uobičajen, i to ne samo za blagdane.

Shopping preko granice

Redovit gost City Center Inn, najvećeg trgovačkog centra u Bosanskoj Posavini, je Stjepan Brekalo, Širokobriješki Slavonac iz Vinkovaca.

Dolazi u Posavinu najmanje dva puta mjesečno i svaki dolazak mu se višestruko isplati. – Supruga ciljano kupuje prehrambenu robu i higijenske potrepštine koje su jeftinije u Orašju, a uz to dobijemo i povrat PDV-a pa lijepo uštedimo na skromnom kućnom proračunu. Ja uštedim na kupnji piva i do 30 posto, a uz svaki dolazak neizostavno idu posavski ćevapi koji su najbolji u okolini, ističe Brekalo iz Vinkovaca...

Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?