Sarajevo

Pušten u promet novi nadvožnjak u Briješću

promet
19.01.2016.
u 06:45

Novoizgrađeni nadvožnjak na magistralnoj cesti M17, koji povezuje Ulicu Safeta Zajke s kružnim tokom LOT-a 2A Sarajevske obilaznice, pušten je u promet 15. siječnja ove godine.

Izgradnja mosta trajala je od 26. studenoga prošle godine, od kada je stari, dotrajali most zatvoren za promet zbog rušenja i izgradnje novoga.

Most je za promet zatvoren dva dana nakon otvaranja LOT-a 2A Sarajevske obilaznice, a zatvaranje ove prometnice izazvalo je prometni kolaps velikog dijela općine Novi Grad i Sarajeva.

Zbog velikih gužvi koje su izazvane zatvaranjem navedene prometnice, načelnik općine Novi Grad Semir Efendić pokrenuo je aktivnosti na izgradnji alternativne prometnice i zatražio od Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) dozvolu za izgradnju alternativnog pružnog prijelaza.

Alternativna prometnica izgrađena je u rekordnom roku za manje od tri dana, a koristilo ju je više od 16.000 vozila svakoga dana.

Ono što je važno za stanovnike ovog dijela općine Novi Grad, u sklopu rekonstrukcije dijela prometnice u dužini nešto manjoj od 300 metara, izgrađene su pješačke staze s obje strane kolnika.

Ranije je veliki broj građana koristio improvizirane makadamske pješačke staze s vanjske strane bankine, koje su bile nesigurne i izrazito neprohodne tijekom zimskih mjeseci, priopćili su iz Općine Novi Grad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?