Cijene iz godine u godinu rastu

Pušači za cigarete godišnje izdvajaju 1800 maraka više nego prije 7 godina KM

cigarete
19.10.2017.
u 13:00

Pušač koji puši kutiju Dunhilla (nekadašnji Ronhill) mjesečno za cigarete izdvaja 300 konvertibilnih maraka, dok je 2010. za isti broj istih cigareta trebao izdvojiti 150 KM mjesečno. Na godišnjoj razini razlika je čak 1800 KM.

Mijenjanje cijena

Cijene najvećeg broja cigareta u posljednjih sedam godina uvećane su dvostruko. Samo tijekom ove godine u desetak navrata cijene cigareta povisili veliki proizvođači i distributeri u BiH, naveli su iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH, dodavši kako će se trenutačne cijene cigareta vjerojatno mijenjati već s prvim danom 2018.

- U trenutku usvajanja Zakona o trošarinama u BiH, tijekom 2009. godine, bilo je predviđeno da Bosna i Hercegovina postupno u nekoliko godina povećava trošarine na duhan i duhanske prerađevine kako bi dostignule razinu od 64 eura za 1000 komada cigareta (odnosno minimalnu trošarinu u iznosu od 2,60 KM po kutiji cigareta)

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije