Dijamantni pir

Punih 60 godina u skladnom braku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
15.12.2015.
u 07:15

Proslava dijamantnog pira počela je svetom misom zahvalnicom koju je predslavio župnik don Đuro Bender Blago i Stoja Planinić iz Krehina Graca, župa Gradina u općini Čitluk

Iako se malobrojnima posreći dočekati jubilarnu, 60. obljetnicu svoga braka, to su doživjeli i proslavili Blago i Stoja Planinić iz Krehina Graca, župa sv. Ivana Krstitelja Gradina u općini Čitluk. Oni su se vjenčali prije punih 60 godina, 1955. godine, u župnoj crkvi sv. Franje u Čapljini, a vjenčao ih je fra Ivan Rupčić. Proslava dijamantnog pira i 60-godišnjeg zajedničkog života u sretnom i skladnom kršćanskom braku počela je svetom misom zahvalnicom koju je u nazočnosti slavljenika, njihove djece, unučadi, praunučadi i ostale brojne rodbine i prijatelja u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja Gradina predslavio župnik don Đuro Bender.

Tom prigodom slavljenici su obnovili svoje bračne zavjete i jedno drugom obećali ljubav i vjernost do smrti te nakon punih 60 godina još jednom zajedno odlučili učvrstiti dugi kršćanski brak utemeljen na vjeri, međusobnom povjerenju, međusobnoj i ljubavi prema Bogu.

U nadahnutoj propovijedi don Đuro Bender je istaknuo kako slavljenici Stoja i Blago, njihova djeca i svi mi trebamo biti znakovi Božje prisutnosti u svijetu, i u svojoj poniznosti, i u svojoj malenkosti, i svetosti djeteta Božjeg te je dodao:

- Svi trebamo kazati: "Ja sam dijete Božje, svjedočim za Boga, za Isusa, svjedočim za svoju vjeru, za svoju Crkvu, ne stidim se ni svoga krsnog imena ni krsnog znamena na čelu.

Svjedočim to ime i svjedočim da sam Božji. Neću dopustiti da se u meni nastani neko zlo ili grijeh pa da onda ne znam što radim, što govorim, kamo idem", kazao je župnik don Đuro Bender u propovijedi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije