proslavljena Gospa Karmelska

Puljić: Kroz molitvu sestara karmelićanki Crkva se želi osnažiti

Foto: KT
1/3
16.07.2020.
u 14:53

Zajednica sestara karmelićanki u sarajevskom naselju Stup svečano je 16. srpnja proslavila naslovnika samostanske crkve – Gospu Karmelsku. Euharistijsko slavlje predslavio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić u koncelebraciji s 10 svećenika.

Riječi pozdrava i dobrodošlice u ime sestara uputio je stupski župnik i direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Miroslav Ćavar. Osim čestitke patrona pozvao je okupljene vjernike na molitvu za sestre, piše Nedjelja.ba. 

Foto: KT

U prigodnoj propovijedi vrhbosanski nadbiskup je najprije pojasnio značenje pojma „karmel“ kazavši kako to u prijevodu znači „plodna vrtna zemlja“ te je podsjetio kako se blagdan Gospe Karmelske u Katoličkoj Crkvi slavi od 1706. 

„Plodna zemlja simbolički označava redovnike koji žive otvoreni Božjemu planu. Gospa je zaštitnica Karmela jer je bila otvorena za Božju suradnju“, istaknuo je kardinal te poručio kako bi se svi trebali potruditi da Božje uzraste, a da se korov iščupa. 

„Kroz molitvu sestara karmelićanki Crkva se želi osnažiti“, zaključio je propovjednik.

Foto: KT

Nakon sv. mise, koju je animirao župni zbor iz Viteza, i blagoslova škapulara uslijedilo je zajedničko druženje svih prisutnih uz obiteljski stol u prostorijama i dvorištu samostana na Stupu.

Vrijedi isto tako napomenuti kako su se vjernici i sestre za proslavu Gospe Karmelske pripremali misama devetnicama i trodnevnicom koje su predslavili: preč. Željko Marić, fra Danimir Pezer i vlč. Hrvoje Kalem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?