Zastupnički dom Parlamenta BiH

Prvo zasjedanje Parlamenta BiH u ovoj godini s potpuno neizvjesnom većinom

11.01.2017.
u 09:00

Ovogodišnju parlamentarnu aktivnost Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH počet će 18. siječnja, za kada je zakazana 41. redovita sjednica ovog tijela zakonodavne vlasti.

Revizijska izvješća

Tek jedan zakonski dokument naći će se na dnevnom redu, i to prijedlog izmjena Zakona o upravi BiH, čiji je predlagatelj zastupnik SBB-a Damir Arnaut. Najviše će se parlamentarci, čini se, baviti revizijskim izvješćima. U pitanju su dva izvješća o reviziji učinka, a odnose se na upravljanje grantovima u institucijama BiH i planiranje proračunskih rashoda u istim institucijama. Ovo nisu prva revizijska izvješća o učinku koja dolaze pred Parlament, ali zbog njihove tematike i značaja sigurno će izazvati raspravu. U izvješću o reviziji učinka upravljanja grantovima u institucijama BiH navodi se kako postojeći sustav upravljanja nije učinkovit i usmjeren prema postizanju ciljeva. Dodjela grantova, također se navodi, nije uspostavljena na način da osigurava jednaku transparentnost i postupanje. Uočeni problem je i što institucije nisu uspostavile sustav praćenja i kontrole namjenskog utroška grantova...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije