Na 33. međunarodnom molitvenom festivalu mladih u Međugorju očekuje se više od 50.000 hodočasnika iz 70-ak zemalja

Prvi put u povijesti Mladifesta sudjeluje i mjesni mostarsko-duvanjski biskup

01.08.2022.
u 15:58

Svojom posebnom porukom, preko YouTube kanala Media Mir Međugorje, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli pozvao je mlade u Međugorje

Ovogodišnji festival mladih - Mladifest, koji ovoga ponedjeljka počinje u Međugorju, mogao bi srušiti sve dosadašnje rekorde posjećenosti jer se očekuje više od 50.000 mladih iz 70-ak zemalja svijeta, a prvi put na Mladifestu sudjelovat će i lokalni mostarsko-duvanjski biskup, piše Večernji list BiH. Naime, mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, predvodit će euharistijsko slavlje u četvrtak na vanjskom oltaru međugorske župne crkve sv. Jakova apostola.

Brojna događanja

Ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put i trajat će do 6. kolovoza, pod geslom “Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30), a otvorit će ga na večernjoj euharistiji nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella. Kardinal Omella svoj je dolazak u Međugorje najavio na službenim stranicama svoje nadbiskupije, viješću da će predsjedati euharistiji na početku Mladifesta zajedno sa stotinama svećenika koncelebranata i više od 50.000 mladih. Također, u najavi iz Barcelone objašnjavaju se i prvi dani ukazanja u Međugorju i komunistička represija osamdesetih godina te se opisuje i današnji izgled Podrbrda, gdje se svakodnevno moli krunica.

- Mladifest počinje u ponedjeljak, 1. kolovoza, molitvom krunice u 18 sati, a otvaranje je u 19 sati predstavljanjem nacija. Nakon toga je sveta misa koju će predvoditi kardinal iz Barcelone i na kraju klanjanje. Što se tiče drugoga dana, 2. kolovoza, u 6 sati ujutro je molitva krunice na Podbrdu kod Gospinog kipa i završavamo na blagdan Preobraženja, 6. kolovoza, u 5 sati ujutro svetom misom na Križevcu. Osim kardinala iz Barcelone, ove godine misna slavlja predslavit će fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM-a, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski - rekao nam je za Radio Mir Međugorje međugorski župnik fra Marinko Šakota, kojem nakon ovogodišnjeg Mladifesta prestaje župnička služba u Međugorju, gdje je bio gotovo deset godina.

Fra Marinko Šakota najavio je da će kateheze držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to će biti i 12 svjedočanstava za mlade, film zajednice Cenacolo o tome kako snimaju film i, naravno, još mnogo pjesme i molitve.

Mjesto susreta s Isusom

Svojom posebnom porukom, preko YouTube kanala Media Mir Međugorje, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli pozvao je mlade u Međugorje.

- Svi ste dobrodošli u Međugorje u kojem postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih. Samo je jedan cilj - da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj mir u srcu, što znači svoju prisutnost. U takvom susretu Gospodin nam daje svoj duh koji je u svima nama s njegovim mirom. Apostoli - obični, nepismeni ribari, gotovo su svi otišli iz Jeruzalema i u 20-30 godina proširili se po čitavom svijetu. Oni nisu željeli ništa. S Isusovim mirom u sebi, s njegovom prisutnošću, sa snagom Duha Svetoga naviještali su po cijelom svijetu da je Bog, Bog Otac - ljubav te da se Isus htio približiti svakomu od nas i popratiti svakoga od nas. I da je Bog Otac u Isusu poslao svakomu od nas snagu, inteligenciju, milost, mudrost Duha Svetoga. Dobro došli u ovo mjesto susreta Isusa sa svakim od vas - poručio je u svojoj poruci mladima nadbiskup Cavalli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije