Farmaceutski fakultet

Prvi mostarski magistri farmacije

07.10.2016.
u 08:00

Svečana promocija prve generacije magistara farmacije Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održat će se danas na Medicinskom fakultetu mostarskog Sveučilišta. Tom prigodom prof. dr. sc. Monika Tomić, dekanica fakulteta, uručit će diplome za 16 magistara farmacije, prvih koji će s tom diplomom napustiti ovu visokoobrazovnu instituciju. - To je sjajna generacija mladih, ambicioznih ljudi i ja sam sretna i privilegirana što se družim s njima i gradim fakultet - rekla je dekanica Tomić u nedavnom intervjuu za Večernji list.

Raste broj studenata

U ovom trenutku fakultet ima 150 studenata. Smješten je u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. Vježbe i predavanja izvode se na PMF-u, Medicinskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija, Agromediteranskom institutu i Agronomskom fakultetu. - Zadovoljna sam kvalitetom nastave, u taj segment uložili smo veliku energiju jer nismo željeli da naši studenti zaostaju za farmaceutskim fakultetima u regiji. Imamo jako dobru suradnju sa studentima, o svakom problemu na koji naiđemo dogovaramo se zajednički. Nastava teče predviđenom dinamikom, ali iza svega toga stoji veliki trud naših profesora, asistenata, a posebno mojih najbližih suradnika - naglasila je Tomić.

Veliko zanimanje

Svake godine raste zanimanje za ovaj fakultet. Ove, kao i prijašnjih godina, pred vratima fakulteta ostao je veliki broj onih koji su željeli studirati na ovom fakultetu, a upisat su se uspjeli samo najbolji. Dekanica ističe kako su i potrebe tržišta rada za ovim kadrovima velike te kako studenti uglavnom već imaju ponude za posao i prije nego završe fakultet. - Presretna sam što smo jednu generaciju doveli do diplome. Promijenili smo kurikul fakulteta te smo uveli veći broj biokemijskih predmeta, tako da naši studenti mogu raditi, uz ljekarne, i u biokemijskim laboratorijima. Prvi u BiH uveli smo staž u zadnji semestar fakulteta u trajanju od šest mjeseci, tako da naši završeni magistri farmacije samo polože stručni ispit i mogu početi s radom - zaključila je dekanica Tomić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?