PLAKALA JE CIJELA SUDNICA

Prve reakcije oslobođenih Hrvata: Neki su plakali, jednu su ženu morali nositi

01.06.2023.
u 12:05

Sutkinja je zaključila kako tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da se radi o trgovini ljudima. Kraj je to agonije koja traje već šest mjeseci

Gotovo šest mjeseci nakon što su uhićeni na zambijskom aerodromu, četiri hrvatska para danas su na sudu u Ndoli oslobođena optužnice. Sutkinja je zaključila kako tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da se radi o trgovini ljudima. Potvrdilo je to Večernjem listu i u Ministarstvo vanjskih poslova. Kraj je to slučaja koji je bio pun drame i navjerojatnih obrata. Još se ne zna što će biti s posvojenom djecom. 

Iz sudnice su Hrvati, kako ekskluzivno objavljuje 24sata, izašli poprilično dobre volje, neki su mahnuli kamerama, neki su plakali od šoka i svega što su prolazili zadnjih pola godine. Pišu i kako su jednu ženu morali iznositi. Plakala je cijela sudnica.

Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Kongo koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No dok su sutradan ulazili u avion ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije