KORONAVIRUS

Prva zaražena osoba u Širokom Brijegu u stabilnom stanju, testirano još dvoje

Avaz
24.03.2020.
u 12:21

Zbog prvog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom u Širokom Brijegu, danas je održana konferencija za novinare Stožera civilne zaštite ZHŽ-a. 

Kako je rečeno, jučer je ta osoba bila na pregledu u Domu zdravlja Široki Brijeg, nakon čega je upućena u SKB Mostar, gdje je testom potvrđeno da ima koronavirus. Odmah su poduzete sve mjere dezinfekcije u Domu zdravlja.

Riječ je o 75-godišnjakinji koja je trenutno u stabilnom stanju. Sve bliže osobe su u samoizolaciji, dvije osobe upućene su na testiranje u SKB Mostar, rekao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

- Testiramo sve osobe s kojima je zaražena imala kontakt i provjeravamo tko je mogao biti nulti pacijent. Danas smo dvije osobe odveli na testiranje i te rezultate očekujemo danas poslijepodne. Imamo jedan slučaj i u Hrvatskoj. Uspostavit ćemo kontakt da vidimo u kakvom stanju je ta osoba - rekao je epidemiolog Ivan Vasilj, prenosi Avaz. 

Predsjednik Vlade i zapovjednik Stožera civilne zaštite Zdenko Ćosić kazao je da će sada biti povećan broj ljudi u samoizolaciji i da će se svi oni koji se ne budu toga pridržavali biti kažnjavani te će se njihova imena objavljivati.

Ministar zdravstva rekao je kako je u procesu nabavka 5.000 transportnih briseva. Njima će se uzimati uzorci koji će se slati u SKB Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?