Izvučeno njih 11

Prva grupa kineskih rudara spašena iz rudnika nakon dva tjedna provedene pod zemljom

24.01.2021.
u 14:46

Prvi rudar spašen je u jutarnjim satima, a kako su naveli mediji bio je u veoma lošem stanju te je odvezen u bolnicu. Nakon njega, uslijedilo je spašavanje i ostalih 10 rudara koje su spasioci uspjeli pronaći nakon dva tjedna potrage, a prema izvještaju kineske državne televizije većina se nalazi u dobrom stanju.

Prema prvim informacijama, radi se o grupi rudara koja je uspjela ostvariti kontakt sa spasiocima te su u proteklim danima dobijali hranu i lijekove kroz male rupe koje su predstavljale jedini kontakt s vanjskim svijetom.

Kada je u pitanju preostalih 11 rudara koji se nalaze u rudniku, njihova situacija svakim danom sve je teža s obzirom da spasioci, zbog specifičnosti rudnika i stijena koje otežavaju bušenje i dalje ne mogu ostvariti kontakt sa njima.

Nesreća se dogodila 10. siječnja u rudniku zlata Hushan kada je došlo do eksplozije i urušavanja. Ulaz u rudnik je teško oštećen te je prekinuta komunikacija. Sedam dana spasioci nisu imali apsolutno nikakvu komunikaciju s rudarima, ali je kontakt uspostavljen prošle nedjelje kada su spasilački timovi uočili povlačenje spuštenog konopca.

Nesreće u kineskim rudnicima nisu rijetke jer su standardi sigurnosti veoma niski. U prisincu prošle godine su poginula 23 rudara u rudniku uglja, a uzrok je gušenje ugljen monoksidom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?