Kolinda Grabar-Kitarović:

Pružit ćemo podršku BiH, ali se nećemo miješati u unutarnja pitanja

Kolinda
Foto: Pixsell
08.03.2016.
u 15:33

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako će Hrvatska pružiti podršku BiH na njenom europskom putu te da je neupitan stav Hrvatske u vezi s cjelovitosti BiH koju doživljavaju kako suverenu državu jednokopravnih naroda. Grabar-Kitarović je poručila i kako se Hrvatska ne planira miješati u unutarnja pitanja u BiH.

Predsjednica Republike Hrvatska Kolinda Grabar-Kitarović kazala je na koncu sastanka sa članovima Predsjedništva BiH kako je Hrvatska zainteresirana za napredak BiH na putu prema Europskoj uniji i NATO-u, prenosi Klix.ba

"Republika Hrvatska zainteresirana je i za sudbinu hrvatskog naroda kao jednog od tri jednakopravna i konstitutivna naroda u BiH. Zainteresirani smo i za politički, privredni i svaki drugi prosperitet BiH. Na tome ćemo BiH pružati političku, tehničku i svaku drugu podršku", rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović se osvrnula i na oktiviranje MAP-a ističući kako BiH mora zadovoljavati kriterije koji su tiču popisa vojne imovine. 

"Nadam se kako će BiH postići značajan korak i kako ćemo u Varšavi moći razgovarati o aktiviranju akcijskog plana za BiH", rekla je Grabar-Kitarović dodajući kako se nada kako će uskoro doći i do potpisivanja međunarodnog sporazuma o europskom partnerstvu jer će taj sporazum pružiti tehničke pretpostavke za svaku suradnju u području EU integracija. 

Ona je kazala kako su bilateralni odnosi BiH i Hrvatske generalno dobro, ali da dvije zemlje imaju nekoliko otvorenih pitanja. 

"Postoji dobra volja za njihovo rješavanja. Nadam se kako će Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH početi sistemski rješavati otvorena pitanja i postavljati pretpostavke za snažniji privredni razvoj i ulaganja između dvije države", kazala je Grabar-Kitarović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?