Ivanić - Vučić

Pruga Beograd-Sarajevo jedno od najznačajnijih projekata

ivanić-vučić
17.08.2015.
u 22:21

Ivanić je rekao kako je veliko zanimanje za nekoliko zajedničkih projekata, prije svega za prugu Beograd-Sarajevo, preko Tuzle i Zvornika

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je danas nadu da će i drugi lideri u regiji pozitivnije shvatiti inicijativu predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića o određivanju zajedničkog dana sjećanja na sve žrtve i njegovu želju za istinskim pomirenjem.

Ivanić je novinarima u Beogradu, poslije razgovora s Vučićem, rekao da je to danas u interesu svih u BiH, a osobito u Republici Srpskoj.

"Ranije sam podržao inicijativu Vučića da se ustanovi zajednički dan sjećanja na sve žrtve. To je jedna izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla inicijativa. Nadam se da će se stvari kako vrijeme bude prolazilo pozitivnije okrenuti i da će drugi lideri u regiji shvatiti značaj te stvari i jedne želje za istinskim pomirenjem", rekao je Ivanić.

Ivanić je kazao i kako je s premijerom Srbije razgovarao o predstojećoj Bečkoj konferenciji o zapadnom Balkanu, koja će biti održana 27. kolovoza i zajedničkim projektima koji će biti predstavljeni.

Napomenuo je kako je ta konferencija važna za stabilizaciju prilika u regiji. Ivanić je naveo i da je veliko zanimanje za nekoliko zajedničkih projekata, menju njima i onaj koji je najvažniji, za prugu Beograd-Sarajevo, preko Tuzle i Zvornika.

Ivanić vjeruje da će od takvih inicijativa, razgovora i zajedničkog nastupa postojati ukupna korist za Srbiju i za BiH, a samim tim i za Republiku Srpsku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije