Susret s Nunesom

Provesti reforme u BiH te intenzivirati suradnju sa susjednim državama

03.08.2017.
u 14:20

Članovi Prеdsјеdništva BiH primili su izaslanstvo Kongresa Sjedinjenih Američkih Država na čelu s povjerenikom Devinom Nunesom. Povjerenik Devin Nunes, predsjedatelj Stalnoga povjerenstva za obavještajne poslove Zastupničkog doma SAD-a je iskazao zahvalnost na prijemu i dobrodošlici predsjedatelju dr. Draganu Čoviću i članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili za dosadašnju pomoć i potporu, te proaktivnu ulogu jedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su informirali goste o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim osvrtom na europske integracije, ističući da je Bosna i Hercegovina snažno opredijeljena da održi pozitivan zamah i da nastavi sa reformskim procesima i napretkom u ispunjenju uvjeta za stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU. Rečeno je da u Bosni i Hercegovini postoji jedinstven stav kada je u pitanju aktiviranje Akcijskoga plana za članstvo (MAP) u NATO-u, te da se odvijaju potrebne aktivnosti vezano za ispunjenje neophodnih tehničkih uvjeta za aktivaciju.

Povjerenik Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Bosna i Hercegovina provela i iskazao punu potporu Sjedinjenih Američkih Država u pravcu jačanja institucija, vladavine prava i demokracije. Zaključeno je da stabilnost regije predstavlja prioritet i da je potrebno provesti potrebne reforme unutar Bosne i Herecgovine, te intenzivirati suradnju sa susjednim državama, kako bi se pojačala sigurnost Zapadnog Balkana.

Sugovornici su se složili da je od zajedničkog interesa za obje zemlje jačanje međusobnih bilateralnih i multilateralnih odnosa na svim poljima, sa posebnim težištem na suradnji u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je nazočila savjetnica Diana Čekić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?