Rama

Provedba projekta PRO-budućnost

18.02.2016.
u 07:00

Udruga “Glas” iz Prozora u završnoj je fazi provedbe projekta “Tradicijom do povjerenja” koji ima za cilj doprinijeti poboljšanju suradnje i dijaloga sudionica iz općina Prozor-Rama i Gornji Vakuf - Uskoplje, a u svrhu jačanja uloge žena nositeljica razvoja i pomirenja.

Pedesetak nazočnih na početku je pozdravila Marija Beljo, direktorica Udruge za civilne inicijative “Glas”.

Osim članova udruge “Glas”, događaju su nazočile članice udruge “Tradicija” iz Dobrošina, organizacije NUR iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja te članovi udruge “Duga” iz Istočnog Sarajeva, kao i projekta PRO-budućnost iz Sarajeva.

Središnji događaj bilo je predavanje fra Mije Džolana, ravnatelja Instituta za kulturu mira sa sjedištem u Splitu. Nakon predstavljanja Instituta, fra Mijo je održao iznimno zanimljivo i ugodno izlaganje s naglaskom na mir i pomirenje gdje je, između ostaloga, istaknuo:

- Uvijek moramo crpiti snagu za dobrotu i u tomu ne smijemo biti pasivni. Mnogi su oblici koji se nameću kao rješenje problema pomirenja koji ne urađaju plodom. Jedan od takvih oblika je pomirenje kao prenagljeni, umjetni mir, gdje se često puta ne uzima u obzir što je bilo sa žrtvama. Takav oblik pomirenja forsiraju počinitelji. Za kvalitetno pomirenje je bitno ne propustiti sjećanje na patnju i ne omalovažavati patnju.

Nakon zanimljivog predavanja koje je fra Mijo završio prigodnom molitvom, za sve nazočne upriličen je obilazak muzeja, a ugodno druženje nastavljeno je na ručku u konobi “Gaj” na Šćitu.

Ovom prigodom, iz udruge “Glas” zahvaljuju u prvom redu fondaciji Mozaik, predavaču fra Miji Džolanu, gvardijanu Franjevačkog samostana na Šćitu fra Tomislavu Brkoviću, kao osoblju konobe “Gaj” te svima koji su nazočili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije