najavili prosvjed

Prosvjetari 15 godina nisu navrijeme dobili plaću

22.06.2019.
u 20:11

Prosvjetni radnici iz USŽ-a uputili su otvoreno pismo županijskoj vlasti i roditeljima u kojem navode da se trenutačno nalaze u jako lošoj poziciji i da je iz godine u godinu stanje sve gore, a za 24. lipnja najavljuju i masovne prosvjede. Na početku svog pisma istaknuli su da za 15 godina rada plaću nikad nisu dobili navrijeme te da ona zna kasniti i po tri mjeseca. Ističu da je ovo županija u kojoj svi imaju veću plaću od prosvjetnih radnika.

- Kolektivni ugovor je dokument koji potpisuje Vlada USŽ-a i Sindikat, koji predstavlja sve radnike, a u njemu su definirana prava i obveze. U njemu je nakon dogovora napisano da osnovica za obračun plaće mora biti ista ovima u vlasti i prosvjetnim radnicima, ne ista plaća, jer je njihova u vlasti puno veća, a ne mogu je povećavati dalje samo sebi jer je vezana za našu. To je taj problem koji im smeta. Nemamo ništa protiv, neka smanje sebi osnovicu, neka bude kao naša, ali gdje ćeš njih dirati po džepu – navode.

Vlasti “režu” škole, prave uštede na djeci i obrazovanju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?