Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Prosvjedna šetnja u znak sjećanja na žrtve Srebrenice

11. rujna 2019. u 15:54 0 komentara 23 prikaza

Muzej žrtava rata i genocida 1992-1995. zajedno s majkama Srebrenice organizirao je u srijedu u Mostaru na platou ispred Muzeja žrtava rata i genocida mirno okupljanje nakon kojeg je uslijedila prosvjedna šetnja u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Svakog jedanaestog u mjesecu, majke Srebrenice okupljaju se u Tuzli i na ovaj način već godinama traže istinu o počinjenim zločinima i sudbinama njihovih najmilijih te kažnjavanje zločinaca, a ovog mjeseca u Mostaru su dobile priliku da se zajedno s građanima Mostara prisjete žrtava genocida.

- Ovo je naš pilot projekt, a svaki naredni mjesec ova bi se aktivnost trebala realizirati u nekom drugom gradu kako bi se širila istina o tome što se dogodilo u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini - izjavio je novinarima u ime organizatora Jasmin Mešković.

Po njegovim riječima, potrebno je pričati priču i polako tu priču prenositi na djecu, odnosno mlađe generacije.

 - Mi smo već u godinama, umorni, i bez adekvatne podrške cijelo vrijeme od institucija države stoga imamo obvezu prenijeti ovaj naš posao na mlađe generacije. Moramo ovo naše uže borbe za istinu i pravdu širiti i jačati svaki dan sve više i više, a ovo danas je očiti dokaz da postoji raspoloženje i volja i da trebamo jedni drugima pružiti ruku - kazao je Mešković.

Prosvjedna šetnja koja je krenula iz Ulice braće Fejića prema Šehitlucima završena je na Starom mostu gdje je planiran skok bez pljeska. Šetnju su podržale mnoge obrazovne institucije, te organizacije i udruženja iz Mostara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.