najmanja sarajevska župa

Proslavljen patron župe sv. Leopolda Mandića u Briješću

12.05.2021.
u 17:47

Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na životni put sv. Leopolda Mandića

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u proslavi patrona najmanje sarajevske župe sv. Leopolda Mandića u prigradskom naselju Briješće, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Federacije BiH.

Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na životni put sv. Leopolda Mandića, posebno istaknuvši kako je sv. Leopold bio apostol ispovjedaonice zbog svog strpljenja i razumijevanja koje je imao za druge ljude.

„Sveti Leopold znao je razumjeti i grešnika i pokajnika, zbog veličine svoga duha, srca i milosrđa. Mnogi su željeli da se ispovjede kod sv. Leopolda, da pronađu svoj mir i da razgovaraju s nekim tko će ih razumjeti. Tako i danas, našem društvu treba upravo ta plemenitost i razumijevanje, da živimo u Božjoj ljubavi i da imamo strpljenja i razumijevanja jedni za druge“, kazao je kardinal Puljić.

Župnik župe sv. Leopolda Mandića u Briješću Josip Vajdner zahvalio je svima na dolasku i svima koji su, na bilo koji način, sudjelovali i pomogli u organizaciji patrona župe, te posebne izraze zahvalnosti uputio kardinalu Puljiću.

Sv. Leopold Mandić rođen je 12. svibnja 1866. godine. Prve redovničke zavjete položio je 4. svibnja 1885. godine. Nakon novincijata odlazi na studij filozofije u Padovi, gdje 20. listopada 1888. polaže svečane (doživotne) zavjete. Tijekom punih 40 godina sv. Leopold je od ranog jutra do poslijepodnevnih sati sjedio u ispovjedaonici i neumorno ispovijedao osobe raznih društvenih staleža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije