Čavara u Briješću

Proslavljen patron župe sv. Leopolda Mandića u Briješću

brijesce
12.05.2016.
u 16:21

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je proslavi patrona župe sv. Leopolda Mandića u Briješću. Misno slavlje predvodio je  monsinjor Tomo Vukšić, biskup Vojnog ordinarijata u BiH. U svom propovijedanju, istaknuo je da trebamo slijediti primjer sv. Leopolda, apostola ispovjedaonice te raditi i boriti se za dobrobit društva i svih nas.

„Postoji jedna navika i sklonost u našim životima koja se sastoji u tome da biramo dobro društvo. Slijedeći primjer sv. Leopolda, trebamo zalaziti u loša društva u kojima ćemo izazivati pozitivne provokacije, kako bi iste mijenjali i ukazivali na pravi put. U tom smislu, današnji svetac svima nam je poziv da budemo bolji i da ne bježimo od našeg društva.“, istaknuo je monsinjor Vukšić.

Župnik župe sv. Leopolda Mandića u Briješću don Josip Vajdner izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom vjernika, a posebno se zahvalio predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari na dolasku.

„U ovu našu proslavu župnog patrona posijano je mnogo ljubavi, vrijednih ruku i velikih srdaca. No, nadasve je u ovu župu posijano mnogo Božjeg blagoslova i obilje zagovora sv. Leopolda Mandića koji nas na ovom mjestu okuplja od 1984. godine kad je župa osnovana.“, istaknuo je župnik Vajdner.

Sv. Leopold Mandić rođen je 12. svibnja 1866. godine. Prve redovničke zavjete položio je 4. svibnja 1885. godine. Nakon novincijata odlazi na studij filozofije u Padovi, gdje 20. listopada 1888. polaže svečane (doživotne) zavjete. 
Tijekom punih 40 godina sv. Leopold je od ranog jutra do poslijepodnevnih sati sjedio u ispovjedaonici i neumorno ispovijedao osobe raznih društvenih staleža, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije