prisustvovao je marinko čavara

Proslava 40. obljetnice svećeništva mons. prof. dr. Franje Topića i vlč. Marinka Grubešića

Čavara
03.07.2016.
u 14:58

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prisustvovao je proslavi 40. obljetnice svećeništva mons.prof.dr. Franje Topića i vlč. Marinka Grubešića, upriličenoj danas, 3. srpnja 2016. godine u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku. 

Misno slavlje predvodio je mons.dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. 

U prigodnoj propovijedi, istaknuo je da su profesori i odgojitelji nadahnuće, jer riječi potiču, a primjeri istinski nadahnuju, te da je ovo lijepa prigoda da se Bogu zahvali na daru i milosti. 
“Ovo misno slavlje prigoda je za razmišljanje o svećeničkom poslanju, jer svećenik je služitelj velikog otajstva. I nema Euharistije bez svećenika, kao ni svećenika bez Euharistije. Ovim misnim slavljem zahvaljujemo Bogu na daru i djelovanju kroz našu braću mons. Prof. dr. Franju Topića i vlč. Marinka Grubešića, te molimo za njihove nakane, da nastave služiti Božijem narodu i da njihova služba do kraja života bude dar i uzdarje svima nama.”, istaknuo je mons. dr. Želimir Puljić.

U svojim govorima mons. prof. dr. Franjo Topić i vlč. Marinko Grubešić zahvalili su svima na dolasku na misno slavlje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije