DOMALJEVAC:

Proširuje se sustav javne rasvjete na području općine

DOMALJEVAC:
11.08.2016.
u 09:15

Premda je naseljeno područje općine Domaljevac-Šamac kvalitetno pokriveno sustavom javne rasvjete, i dalje je prisutna potreba proširenja sustava i u dijelovima naseljenih mjesta i u područjima obavljanja gospodarskih aktivnosti.

Zbog toga je općinski načelnik prof. Mario Jurkić pokrenuo projekte uvođenja javne rasvjete u dosad neosvijetljenim dijelovima ulica Josipa Jurja Strossmayera uz poduzetničku zonu Malo Blato, Stjepana Radića, Savske, Zrinske i Posavskih branitelja- odvojak Klarići i na području općinskog carinskog terminala u Šamcu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Također, realizirat će se projekt osvjetljenja naselja Struga uz savski nasip u ukupnoj dužini od 600 metara. Osvjetljenjem ove dionice savskog nasipa, koja je već postala šetnica, osim što će se dobiti na sigurnosti objekata i imovine u večernjim satima, dodatno će se dobiti i na privlačnosti za rekreaciju.

– Vrijednost ovih projekata je skoro 30.000 KM. Za njihovu realizaciju 70 posto sredstava osigurali smo preko Fondacije za održivi razvoj u Sarajevu koja je prepoznala kvalitetu našeg ponuđenog programa proširenja sustava javne rasvjete na području općine Domaljevac-Šamac dok ćemo preostala sredstva potrebna za ove projekte osigurati iz vlastitih prihoda, istaknuo je općinski načelnik prof. Mario Jurkić prilikom otvaranja radova na proširenju općinskog sustava javne rasvjete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije