Vlada FBiH

Prošireni zaključci o obustavi natječajnih procedura

Vlada Federacije BiH
18.08.2016.
u 15:54

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici proširila zaključke sa sjednice od 30. lipnja 2016., a koji se odnose na obustave natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 30. rujna 2016. godine. 

Danas su dodane nove točke kojim su federalna ministarstva dužna Vladi dostaviti zahtjev za davanje suglasnosti za pokretanje natječajne procedure, s pregledom radnih mjesta u ministarstvima koja su ostala upražnjena odlaskom zaposlenika u mirovionu ili prestankom radnog odnosa državnih službenika i namještenika po drugoj osnovi, počevši od 1. travnja 2015. Vlada može dati suglasnost za pokretanje procedure prijema na radna mjesta najviše do 50 posto izvršitelja u odnosu na broj upražnjenih radnih mjesta.

Izuzetno, Vlada može dati suglasnost za prijem i većeg broja izvršitelja ukoliko, na bazi posebnog obrazloženja, bude ocijenjeno da se radi o novim poslovima ministarstava koji su ustanovljeni donošenjem zakona ili podzakonskih akata.

Iste ove odredbe, zaključeno je danas, odnose se i na institucije čiji je osnivač Federacija BiH.

Federalno ministarstvo pravde i Federalni zavod za javnu upravu zaduženi su da, u roku od 60 dana, donesu propis koji će regulirati zapošljavanje u javnoj upravi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?