Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Prošireni kapaciteti zgrade JU "Kulturno-sportski centar Kakanj"

26. kolovoza 2017. u 16:45 0 komentara 28 prikaza

U Kaknju su završeni radovi na rekonstrukciji dijela zgrade Javne ustanove "Kulturno-sportski centar Kakanj", gdje je izvršena rekonstrukcija i adaptacija prostora male sale, učionice i uredi upravog dijela centra.

Radovi su obuhvatili zamjenu dotrajale stolarije, postavljanje novog krova, građevinske radove u cilju proširenja prostornih kapaciteta, te utopljavanje objekta, a osnovni cilje je bio da se poveća energetska efikasnost objekta, stvori ugodniji ambijent za rad, te postigne vizuelni i estetski efekat.

Završetkom ovih radova Općina Kakanj je nakon izgradnje zgrade novog suvremenog Dom kulture, te nakon uređenja prostorija u kojima su otvoreni Muzej Kaknja, Gradska galerija likovne umjetnosti i osnovna muzička škola, nastavila s jačanjem prostornih kapaciteta Javne ustanova "Kulturno-sportski centar Kakanj", kako bi se proširile mogućnosti za realizaciju svih planiranih aktivnosti ovog centra.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.