TUŽNIJE OD FILMA

Pronađena ogrlica s Titanika koja skriva jednu vrlo potresnu priču

dcds
screenshot
13.04.2017.
u 21:45

Kad ovo pročitate, pustit ćete suzu...

Nedavno je na dnu oceana pronađena ogrlica, točnije medaljon, koja je pripadala jednoj od putnica s Titanika, piše usatoday. Ona je u toj užasnoj pomorskoj nesreći izgubila muža. Žetoni za kockanje, medaljon i lisice su samo neki od predmeta koji su pronađeni u koferu koji je pripadao putnici prve klase Virginiji Estelle McDowel Clark i njenom suprugu Walteru Milleru Clarku.

Njihovi predmeti bit će izloženi na izložbi artefakta u Luxor hotelu i casinu u Las Vegasu povodom 105. godišnjice od potonuća broda.

Clarkovi su bili na medenom mjesecu u Europi pa su odlučili rezervirati putovanje na Titaniku kako bi došli kući ranije, da bi prisustvovali rođendanu svog dvogodišnjeg sina, ističe Aleksandra Klingelhofer, potpredsjednica ove izložbe.

– Preživjela je samo Virginija, ali nažalost, Walter nije – rekla je ona.

Virginija je kasnije rekla da je osjetila kada je brod udario u ledeni brijeg. Njen muž je igrao poker u salonu, a ona je odmah dotrčala do njega i rekla mu da smatra da nešto nije kako treba. Walter je prekinuo igru i pomogao je svojoj ženi da uđe u čamac za spašavanje.

 

– Čamci za spašavanje nisu bili puni. Bilo je dosta prostora, tako da je bilo mjesta i za Waltera – rekla je Aleksandra.

Ističe da kada pronađu neke predmete uvijek ih žele povezati s potencijalnim putnicima.

 

Locket from ocean floor belonged to woman who survived Titanic; tragically lost husband http://on.khou.com/2oRkuQv  

– Provjerili smo zapise i nije bilo puno putnika s inicijalima V.C., pa smo utvrdili da je pripadao Virginiji koja je bila udata za Waltera Clarka iz Los Angelesa – kaže ona.

Walter i Virginija su se upoznali u Montani dok su odrastali, a on se kasnije vratio i oženio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?